urbek5


Welkom op het blog van Urbek5.

Dit blog geeft een indruk van onze urbex avonturen.

Wij zijn 4 enthousiaste mensen die graag in oude gebouwen fotograferen en de geschiedenis van deze gebouwen proberen vast te leggen. Vooral industrieel erfgoed is erg intrek. Als je op zo'n locatie bent voel je als het ware wat er is gebeurd in het verleden. Wij gaan er dus ook voor om zo veel mogelijk vast te leggen op de gevoelige plaat.

Urbek5

urbek5 members

urbek5 members

woensdag 29 september 2010

Universiteit Luik18 Sept 2010


Universiteit Luik

Enkele maanden geleden hebben we deze locatie al eens kort bezocht. Dit om te bekijken of er makkelijk binnen te komen is. We moesten toen over een muurtje klauteren. Door een openstaande deur konden we toen naar binnen. We hebben er toen ongeveer een 1 ½ uurtje doorheen gelopen met de bedoeling om er nog een keertje terug te komen voor een uitgebreide shoot.
Diverse fora maakten melding van het feit dat deze locatie inmiddels nauwkeurig afgesloten zou zijn. Wat schetste onze verbazing: het was nóg makkelijker om er binnen te komen. Delen van de afrastering kun je nl. gewoon wegduwen. Deuren en ramen staan open! Alleen één gebouw is wat beter beveiligd. Alhoewel ook dáár wegen te ontdekken zijn om binnen te komen. Dat hebben we echter achterwege gelaten na zo’n 7 uur gefotografeerd te hebben in de overige gebouwen.
Het nadeel van het makkelijker binnen kunnen komen was wél duidelijk zichtbaar: een sterke toename van vandalisme, grafity en sporen van junks en zwervers. Dat was ten tijde van ons eerdere bezoek een stuk minder. Erg jammer dat er inmiddels zoveel vernield is!
Het gebouw wordt nog wel bewaakt. Toen we op de 1e etage met fotograferen bezig waren zagen we dat er een bewaker voor de poort stond. Hij controleerde de poort en liep een stukje langs de afrastering. Enkele minuten later stapte hij in zijn witte caddy en reed weg. Ook wordt er gewaarschuwd voor de aanwezigheid van waakhonden. Die hebben we niet gezien. Zelfs geen uitwerpselen!

These picture's are made by: Jos Geomini

1 opmerking: