urbek5


Welkom op het blog van Urbek5.

Dit blog geeft een indruk van onze urbex avonturen.

Wij zijn 4 enthousiaste mensen die graag in oude gebouwen fotograferen en de geschiedenis van deze gebouwen proberen vast te leggen. Vooral industrieel erfgoed is erg intrek. Als je op zo'n locatie bent voel je als het ware wat er is gebeurd in het verleden. Wij gaan er dus ook voor om zo veel mogelijk vast te leggen op de gevoelige plaat.

Urbek5

urbek5 members

urbek5 members

maandag 25 februari 2013

Gent en omgeving.


Gent en omgeving.

De een na laatste keer van dit seizoen dat we er een dag op uitgaan om foto’s te maken is alweer aangebroken.

Het is weer vroeg vertrekken, we hebben een lange rit voor de boeg. Op naar de westkust van België.

De eerste stop is een woning , we parkeren de auto zo ongeveer tegenover de woning.  Spullen pakken en op weg. De voordeur kunnen we zo openmaken en naar binnen lopen. Binnen is het  een behoorlijke puinhoop, dat mag gezegd worden. Het is er ook erg donker. De andere beginnen boven en ik blijf beneden. Het is uitproberen en lange sluitertijden.  Na beneden alles gezien te hebben voor zover dat gaat met dit weinige licht ben ik ook naar boven gegaan. Daar is het een stuk lichter.  Daar nog een tijdje aan de gang en daarna  op naar de volgende locatie.

Dit is een oud boerderijtje waar zodra je binnen bent de neus dicht kunt proberen te maken. Het stinkt er best wel, maar na verloop van tijd merk je dat niet meer.

In de woonkamer komt zo ongeveer het plafond naar beneden.  Het ziet erg fotografisch erg leuk uit dus aan de slag. De kleding die op de stoel hangt is zo versleten dat als je er aan komt er spontaan een scheur ontstaat. Het tafellaken valt  al in stukken langs de tafel uit elkaar.

De keuken is redelijk modern en de slaapkamer daar hangt het plafond al zo ongeveer op het bed.

Door naar het volgende project. We moeten even een paar planken aan de kant schuiven en dan kunnen we zo naar binnen. Even zoeken en we komen in een grote ronde ruimte met allemaal etages. Hup aan de slag. Naar achteren gelopen en  een trap op, overal kom je de duivenpoep en dode duiven tegen. Er fladderen er ook nog genoeg rond. Gelukkig is dit maar in een klein gedeelte, dus we kunnen rustig verder lopen en op onderzoek uitgaan.

Doordat er vroeger auto’s naar boven moesten rijden kun je helemaal rond lopen. Het dak heeft een erg mooie constructie.

En de ronde vormen die overal terugkomen spreken erg aan. Het is architectonisch een prachtig gebouw. Hier hebben we ons een paar uurtjes beziggehouden. En de uitgang weer gezocht op naar buiten.

Zo het zit er weer op, we gaan met een voldaan gevoel en hopelijk mooie en interessante  foto’s weer naar huis.

 Groetjes Hetty

Geen opmerkingen:

Een reactie posten