urbek5


Welkom op het blog van Urbek5.

Dit blog geeft een indruk van onze urbex avonturen.

Wij zijn 4 enthousiaste mensen die graag in oude gebouwen fotograferen en de geschiedenis van deze gebouwen proberen vast te leggen. Vooral industrieel erfgoed is erg intrek. Als je op zo'n locatie bent voel je als het ware wat er is gebeurd in het verleden. Wij gaan er dus ook voor om zo veel mogelijk vast te leggen op de gevoelige plaat.

Urbek5

urbek5 members

urbek5 members

zondag 12 oktober 2014

Belgie en Luxemburg

We gaan op weg en hebben een paar touwen bij ons want we hebben gehoord dat die nodig zijn om in het gebouw te kunnen afdalen. We zijn de ingang aan het zoeken zien inderdaad de plek die ze ons vertelt hadden en waar we de touwen voor nodig hebben. Omdat dit een nogal flinke afdaling is kijken we nog even rond en tot onze verbazing staat er een paar meter verder een raam open waar we bijna moeiteloos naar binnen kinnen glijden. Zo gezegd zo gedaan. We zijn binnen en beginnen de boel te verkennen. Zoals bijna altijd beginnen we boven, dat is wel handig zo vroeg op de morgen met het licht dat er dan is. Op een gegeven moment zijn we aan de voorkant op de begane grond aan het “werk” en staan er ineens een paar mensen voor de raam, ze hangen grote posters voor de raam, waarvoor is voor ons een raadsel maar ik had een deur per ongeluk erg hard dicht laten vallen en we dachten dat ze ons gehoord en gezien hadden. Gelukkig was dat niet het geval, ze gingen rustig verder met hun werk en wij dus ook.
Op naar de kelder. Daar nog en tijdje aan de slag gegaan en een andere uitgang gevonden. We stonden eigenlijk op Roel te wachten, komt hij eraan met een aantal personen in zijn kielzog die wij niet kenden, blijken die van de renovatieploeg van het badhuis te zijn. Of we even mee willen lopen en het pand via de voordeur willen verlaten, dat willen wij wel. Een makkelijkere weg is er bijna niet.

Na nog een paar locaties te hebben bezocht die niet interessant blijken te zijn, zijn we hier terecht gekomen. Het is een oude boerderij met een door water aangedreven korenmolen. Het is al vele jaren een urbex locatie. Wij komen er nu pas aan toe. Er zijn veel ramen dichtgetimmerd en daardoor is het binnen  op veel plaatsen erg donker. Maar dat mag de pret niet drukken er zijn ook nog plaatsen waar het wel licht is. We zijn hier wel even zoet, vooral de keuken vind ikzelf er leuk. Het is echt een kijkje in het verleden. Altijd wel leuk om te zien hoe de mensen vroeger geleefd hebben. Daar probeer ik me dan altijd wel een voorstelling van te maken.

Moe maar voldaan gingen we weer op weg naar huis.

Hetty

Geen opmerkingen:

Een reactie posten