urbek5


Welkom op het blog van Urbek5.

Dit blog geeft een indruk van onze urbex avonturen.

Wij zijn 4 enthousiaste mensen die graag in oude gebouwen fotograferen en de geschiedenis van deze gebouwen proberen vast te leggen. Vooral industrieel erfgoed is erg intrek. Als je op zo'n locatie bent voel je als het ware wat er is gebeurd in het verleden. Wij gaan er dus ook voor om zo veel mogelijk vast te leggen op de gevoelige plaat.

Urbek5

urbek5 members

urbek5 members

donderdag 4 september 2014

BelgieChateau D’Ah
Verwar deze plek niet met "Castle of Argh“ uit “Monty Python and the Holy Grail" dit is namelijk een film en berust geheel niet op waarheid. Het echte kasteel, “Chateau D’Ah” zoals het in het Frans heet, ligt in België. Het was ooit een prachtige villa maar nu is het overwoekerd door klimplanten, zelfs tot aan de windvaan toe.  Het is binnen vrij leeg en we vragen ons af waarom de plaats ooit is verlaten. Het mooiste is wel de trap en hal met prachtige muurschilderingen. En dan doen we een schokkende ontdekking. Op een van de muren staat een afbeelding van het kasteel zelf terwijl het wordt aangevallen door vliegende schotels. Navraag leert dat de bewoners zijn meegenomen door de aliens. Het laatste wat er van hen is vernomen was een ijzingwekkende schreeuw “AAAAAh”. Sinds dien noemen de omwonende de plaats “Chateau D’Ah” en durven ze er niet meer te komen.

Preventorium Dolhain
We hebben nog een hele dag voor ons liggen als we weer verder gaan, maar de meeste plekken die we aandoen zijn niets. Uiteindelijk belanden we bij Preventorium Dolhain. Ooit een TBC kliniek met 150 bedden in de 70-tiger jaren. Maar door het dure onderhoud van het gebouw en ontwikkeling betere medicijnen verloor het gebouw z’n functie. Het is leeg, vervallen en alles is gesloopt of vol gekliederd; niet echt een topper voor ons. Maar ondanks dat een leuke afsluiter van de dag.

Roel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten