urbek5


Welkom op het blog van Urbek5.

Dit blog geeft een indruk van onze urbex avonturen.

Wij zijn 4 enthousiaste mensen die graag in oude gebouwen fotograferen en de geschiedenis van deze gebouwen proberen vast te leggen. Vooral industrieel erfgoed is erg intrek. Als je op zo'n locatie bent voel je als het ware wat er is gebeurd in het verleden. Wij gaan er dus ook voor om zo veel mogelijk vast te leggen op de gevoelige plaat.

Urbek5

urbek5 members

urbek5 members

woensdag 5 oktober 2011

Duisburg
17 september 2011
Eén van de nadelen van urbexfotografie is dat je vroeg uit de veren moet. Dat was die dag ook het geval (05.00 uur). We hadden namelijk een tweetal locaties (kolenmijnen) in de Ruhrpott die je beter vroeg in de morgen kunt bezoeken. Dit om een vroegtijdige ontdekking te voorkomen. Je kunt maar een hobby hebben!

De toegang tot de eerste locatie was nogal moeilijk te vinden. Uiteindelijk vonden we de bewuste boom waarachter zich een muur met opening bevond. We gingen het terrein op. Eerst nog een stuk door wat struikgewas. Een grote leegstaande hal doemde in de verte op. Onderweg naar die hal zagen we afdrukken van een hond in de modder. Extra voorzichtig zijn dus!! Eenmaal binnen maakten we onze eerste foto’s van die dag. We verlieten de hal en nadat we enige tijd over het terrein hadden gelopen wilden we de nog twee overgebleven gebouwen binnengaan. Echter: voor deze gebouwen stond een busje!! Een onderhoudsmonteur was aan het werk. Het was voor ons onmogelijk onopgemerkt deze gebouwen binnen te treden. Dat hebben we dus ook niet gedaan en hebben vervolgens het terrein verlaten. Wél zijn we op onze terugweg een gebouw binnengegaan die nog in gebruik is door een soort vrije academie. Hier stonden wat werkstukken.

Op naar de tweede locatie! De auto in een woonwijk geparkeerd en de laatste kilometer te voet gegaan. Een auto met Nederlands kenteken bij een dergelijke locatie vraagt immers om problemen!
Deze dag hadden we geen geluk. Ook op deze locatie werd gewerkt. Nu zelfs direct aan de enige ingang van het terrein. Twee monteurs waren druk bezig. We hebben nog geprobeerd om een andere ingang te vinden. Dit lukte echter niet. Als er al op zaterdagen in Duitsland wordt gewerkt dan is dat meestal maar tot 14.00 uur.

Om de tijd tot 14.00 uur te overbruggen hebben we onze reserve locatie maar aangesproken: een vervallen kasteeltje.

Dit vervallen kasteeltje was écht vervallen. Het was de moeite eigenlijk niet meer waard. We hebben er toch maar enkele foto’s geschoten. Vervolgens zijn we weer naar de vorige locatie gegaan in de hoop dat de monteurs zouden zijn vertrokken. Dit was echter valse hoop: het aantal monteurs beliep nu zelfs vijf!! Onmogelijk om binnen te komen. Wellicht is een zondag een optie.

Om de dag toch nog leuk af te sluiten besloten we naar het Landschaftspark in Duisburg te gaan.
Aan de zijde van het parkeerterrein ontdekten we nog enkele aardige objecten om te fotograferen.
Daarna hebben we het park nog bezocht en hebben de dag afgesloten met een currywurst und pommes. Al met al toch nog een leuke en relaxte dag!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten