urbek5


Welkom op het blog van Urbek5.

Dit blog geeft een indruk van onze urbex avonturen.

Wij zijn 4 enthousiaste mensen die graag in oude gebouwen fotograferen en de geschiedenis van deze gebouwen proberen vast te leggen. Vooral industrieel erfgoed is erg intrek. Als je op zo'n locatie bent voel je als het ware wat er is gebeurd in het verleden. Wij gaan er dus ook voor om zo veel mogelijk vast te leggen op de gevoelige plaat.

Urbek5

urbek5 members

urbek5 members

woensdag 2 oktober 2013

Zeche O


We hadden voor die dag een lange lijst voor de te bezoeken locaties. Alleen: we hadden die dag (ook Deutsche Grünlichkeit).
Deze locatie zou toegankelijk moeten zijn. Het was een zeer grote mijn zoals gebruikelijk in Duitsland.
Om zover te komen moesten we echter eerst een lange weg gaan door het struikgewas met de nodige brandnetels en doornen. We maakten, om niet ontdekt te worden, een grote omweg om aan de andere kant van het complex ongezien binnen te komen. Uiteindelijk waren we dan tóch binnen en kon onze urbexpeditie beginnen.
Na al deze moeite ontdekten we echter dat de ontmanteling in volle gang was. We hebben dan ook moeten zoeken om nog enige interessante objecten te kunnen fotograferen. Daarbij kwam ook nog dat we constant de slopers in de gaten moesten houden om niet voortijdig ontdekt te worden.
In Duitsland is het gebruikelijk dat er zaterdags nog tot 13.00 uur wordt gewerkt. Uiteindelijk waren ze om 17.00 uur nóg aan het werk en hebben we stilletjes deze weer locatie verlaten.
JosGeen opmerkingen:

Een reactie posten