urbek5


Welkom op het blog van Urbek5.

Dit blog geeft een indruk van onze urbex avonturen.

Wij zijn 4 enthousiaste mensen die graag in oude gebouwen fotograferen en de geschiedenis van deze gebouwen proberen vast te leggen. Vooral industrieel erfgoed is erg intrek. Als je op zo'n locatie bent voel je als het ware wat er is gebeurd in het verleden. Wij gaan er dus ook voor om zo veel mogelijk vast te leggen op de gevoelige plaat.

Urbek5

urbek5 members

urbek5 members

dinsdag 1 oktober 2013

Heavy Metal O


Dit staalbedrijf dateert uit 1817 en heeft veel overnames en fusies meegemaakt. Nu zelfs de laatste hoogoven in het gebied gesloten is, wordt de rook boven de stad dunner. Helaas zijn veel mensen in deze regio afhankelijk van de staalindustrie voor hun levensonderhoud.

Het was nogal een avontuur we die dag meegemaakt. Het begon met een lekke band en ik bleef hangen in de prikkeldraad bij binnenkomst. Er is nog steeds de activiteit op de site, zodat we moesten oppassen niet ontdekt te worden. Het is een zeer regenachtige dag en het blijft donker de hele dag. Wij staan ​​te popelen om te beginnen met schieten, maar op de meeste plaatsen is het te donker. We moeten een plek vinden waar het meer open is en dat is de hoogoven zelf. Helaas, na meer dan een uur worden we ontdekt door een medewerker die ons per ongeluk ziet terwijl hij buiten een sigaret rookt. Terwijl de gealarmeerde beveiliging de toren met twee man sterk beklimt, zitten we vast en de enige uitweg is naar beneden. We hebben geen keus en we lopen naar beneden wetende dat we worden gepakt. Maar op onze weg naar beneden zien we een plek waar we ons even kunnen verbergen. De beveiliging passeert ons ongezien. Terwijl ze systematisch elke verdieping afzoeken ontsnappen we aan de buitenkant van de oven via een trap. Een hele ervaring zo’n kat en muis spel met de bewaking

Roel, 2012-11-18Geen opmerkingen:

Een reactie posten