urbek5


Welkom op het blog van Urbek5.

Dit blog geeft een indruk van onze urbex avonturen.

Wij zijn 4 enthousiaste mensen die graag in oude gebouwen fotograferen en de geschiedenis van deze gebouwen proberen vast te leggen. Vooral industrieel erfgoed is erg intrek. Als je op zo'n locatie bent voel je als het ware wat er is gebeurd in het verleden. Wij gaan er dus ook voor om zo veel mogelijk vast te leggen op de gevoelige plaat.

Urbek5

urbek5 members

urbek5 members

maandag 30 mei 2011

Antwerpen

Zaterdag 7 mei, het is weer zover, er staat weer een fotodag voor de deur. Het is 6 uur en we vertrekken richting Antwerpen.
De eerste locatie is een verrassing, deze ligt in een buurt aan de rand van de stad. Ze zijn deze aan het renoveren. De vraag is of we er naar binnen kunnen. Dat blijkt dus niet het geval, de poort is dicht en verder staat er een muur omheen of huizen. We zijn twee keer helemaal rond gereden, uitgestapt, gekeken, maar helaas, geen schijn van kans om binnen te komen, dus op naar ons 2e doel.

Dit is een verlaten en vervallen kasteel. Helaas was het adres niet helemaal correct en hebben we even moeten zoeken, maar uit eindelijk toch gevonden. De auto geparkeerd onze spullen gepakt en op weg naar het kasteel. We vonden een poort met een hangslot dat open was, dus we konden het terrein makkelijk oplopen. Na een flinke wandeltocht, gedeeltelijk over een open veld en door de bossen zagen we het liggen aan de overkant van het maïsveld. Hier hebben we een aantal foto’s gemaakt. Daarna langs het maïsveld naar het Kasteel.
Het blijkt totaal vervallen en dichtgetimmerd te zijn. Maar…. iemand is ons voor geweest en heeft al een gat in deur gemaakt. We kunnen dus naar binnen. Binnen aangekomen zien we dat het behoorlijk vervallen en gesloopt is. De vloer is rot, op sommige stukken moet je echt niet lopen dan zak je er volgens mij doorheen. We hebben hier toch leuk kunnen uitleven.
Op een gegeven moment houden we het voor gezien en lopen de kortste route naar de auto terug. Die loopt via een schuur die nog in gebruik is, gelukkig is er niemand aanwezig. Nog een stukje en we zijn bij de auto. Op het land langs het pad zijn mensen aan het werk, deze zien ons gelukkig niet. Even later komt er een boer in zijn tractor ons tegemoet. Hij stopt en zegt, op een niet al te vriendelijke manier, dat we het terrein direct moeten verlaten. We blijven beleefd en netjes en vragen hem de weg naar het restaurant, daar staat onze auto. Even later mogen we doorlopen. Maar hij komt met zijn auto terug en hij is er niet vriendelijker op geworden. Maar hij wijst ons nu wel de kortste weg naar de auto. Even iets eten en drinken en op naar de volgende locatie.

We hebben een brandweerkazerne op het programma staan. Daar aangekomen kunnen we wel naar binnen, helaas is het niet fotogeniek. In het gebouw erachter hebben we ons op de zolder uitgeleefd aan de dakconstructie.

Op naar ons volgende doel, dat is Petroleum Zuid. Een oude en verlaten petroleum fabriek. Je ruikt de petroleum nog op sommige plekken. Dit is een leuk terrein er ligt een tankstation en een aantal hallen. Het weer was prima, eigenlijk een beetje te warm, de zon schijnt , dat was af en toe wel lastig foto’s maken.

Daarna nog naar een baksteenfabriek, recht tegenover een kroegje. De deur stond open dus wij konden lekker makkelijk naar binnen. De duiven hebben deze fabriek ook gevonden en behoorlijk onder ge……. De ovens staan er nog bij zoals de laatste werknemer ze heeft achtergelaten.
Nog even naar buiten in de overdekte droogruimte kijken en dan vinden we het goed voor vandaag.
We hebben wel een drankje in het kroegje verdient.
Even lekker op het terras gezeten en dan richting huis, moe maar voldaan.

Groetjes Hetty

Geen opmerkingen:

Een reactie posten