urbek5


Welkom op het blog van Urbek5.

Dit blog geeft een indruk van onze urbex avonturen.

Wij zijn 4 enthousiaste mensen die graag in oude gebouwen fotograferen en de geschiedenis van deze gebouwen proberen vast te leggen. Vooral industrieel erfgoed is erg intrek. Als je op zo'n locatie bent voel je als het ware wat er is gebeurd in het verleden. Wij gaan er dus ook voor om zo veel mogelijk vast te leggen op de gevoelige plaat.

Urbek5

urbek5 members

urbek5 members

maandag 16 mei 2011

Zeche XXLZeche XXL 19 maart 2011

Deze morgen extra vroeg uit de veren. Via via waren we te weten gekomen dat dit terrein beveiligd zou zijn met camera’s. Ook zou er op gezette tijden bewaking rondlopen. Het was dus van belang bij schemerlicht deze locatie binnen te komen. Bij aankomst konden we inderdaad wat camera’s ontdekken. Maar of deze nog operationeel waren?? Ons leek het meer een camerasysteem om de treinbewegingen in de gaten te houden. Aan de aantal spoorlijnen te zien was het vroeger een komen en gaan van kolenwagons.
Eenmaal binnen ontluikte voor ons een bijna maagdelijke urbexlocatie: nagenoeg geen graffiti en vandalisme. Een enorm complex! De nodige schachten, kantoren, kleedruimten, douches werkplaats enz. enz. Het was er nog allemaal in goede staat.
We dachten overigens met een unieke locatie te maken. Het was uniek in de zin van bijna geen graffiti en vandalisme. Maar wat betreft het bezoekersaantal was het minder uniek. In de loop van de dag telden we ca. 16 urbanners. Onder hen bevond zich zelfs een groep Amerikanen. We troffen er ook nog leden van twee Nederlandse urbanforums aan. Een leuke ervaring. Nadat we deze locatie verlaten hadden zijn we nog helemaal om dit complex gereden. Aan de andere kant van deze locatie zagen we net een auto van de bewaking aankomen. Hij moest eens weten! Al met al een prachtige urbexdag.
Jos Geomini

Geen opmerkingen:

Een reactie posten